Kødet

Hos Sybergkvæg sælger vi oksekød fra racen Skotsk Højlandskvæg. Vores dyr græsser udenfor hele året, hvorfor de er længere tid om at blive slagtemodne. Den langsommelige og naturlige vækst medvirker, at kødet bliver mere saftigt, mørt og fedtfattigt end traditionelt oksekød.
Vores dyr tager sig af naturplejen i økosystemet omkring Sybergland, der befinder sig nord for Kerteminde. De har et langt og naturligt liv, hvor formålet ikke udelukkende er, at de skal slagtes. De bidrager til at holde engene, der udgør Sybergland.

Samtidig er Skotsk Højlandskvæg en ekstensiv kødkvægsrace, hvilket betyder, at det tager længere tid, før de bliver slagtemodne. Det er ikke muligt at forcere væksten, hvorfor dette sker naturligt, når de græsser på de åbne marker – hvilket de i øvrigt gør gennem hele året.

Den langsommelige og naturlige vækst er ikke kun positiv i forhold til dyrevelfærden – det gør, at kødet bliver utroligt fedtfattigt, mørt, saftigt og har et lavt kolesterolindhold. Kødet har er af uovertruffen kvalitet, og det har en helt unik smag.

Oksekød af højeste kvalitet

Hos Sybergkvæg har vi et bredt udvalg af det fineste oksekød fra vores bestand af Skotsk Højlandskvæg. Kødet smager af okse og vildt – du kan ligefrem fornemme græsset og urterne, som dyrene har spist, når du sætter tænderne i det.

Det skyldes naturligvis, at dyrene har haft et godt liv med en langsommelig og naturlig vækst. Når væksten ikke forceres, resulterer det i magert og mørt kød med en lav fedtprocent. Det er altså både godt for dyrene og for os, når vi værner om dyrevelfærden.

Vi ønsker at gøre op med den madkultur, vi har på nuværende tidspunkt. Vi bør skrue ned for vores kødforbrug, så det kød, vi spiser, stammer fra dyr, som har haft et godt liv. Det tager længere tid at producere kød, som vi gør, men det giver et bedre resultat.

Derfor består vores kunder også af folk, der gerne vil betale ekstra for kød af høj kvalitet. Kød, der kan spises med god samvittighed; velvidende at dyrene har haft det godt, imens de levede. Dyrevelfærd og kvalitet er afgørende for vores kunder, uagtet at det resulterer i en højere pris.

Krogmodning sikrer bedre smag, duft og mørhed

Vores dyr bliver født på vores jorde, og det er også her, de ender deres dage. Det, mener vi, er det eneste rigtige – både for dyrevelfærden, klimaet og det produkt, vi sælger til vores kunder. Vi bør spise mindre, men bedre kød fra lokale landbrug.

Vi slagter selv vores dyr, og hele slagteprocessen foregår manuelt på vores egne marker. Når dyrlægen har kontrolleret dyrene, afliver vi dem direkte på marken. Det er det eneste rigtige i forhold til dyrenes velfærd – og så giver det også en bedre smag og kvalitet.

Når dyret er slagtet, hænger vi det til modning for at sikre den bedst mulige kvalitet. Kødet hænges til modning i et klimarum, hvor vi har mulighed for at styre luftfugtighed, lufthastighed og rumtemperatur.

Modningsprocessen er utroligt vigtig for dyr med naturlig opvækst. Vores kød krogmodnes i minimum 21 dage, før det ender hos vores kunder. Mange anvender vakuummodning, fordi krogmodning tager længere tid – dog giver krogmodning det absolut bedste resultat, både hvad angår smag, mørhed, duft og generel kvalitet.

Modningsprocessen er utroligt vigtigt for, hvordan kvaliteten af kødet bliver. Under krogmodningen fordamper en stor del af vandet fra kødet – det betyder, at du får mere kød og mindre vand for dine penge, når du handler hos os.

Facts om kød fra Skotsk Højlandskvæg

  • Det lave fedtindhold i kødet i kombination med modning i klimarum sikrer et minimalt svind, når kødet tilberedes, fordi vandet er fordampet.
  • Den langsommelige og naturlige vækst bevirker, at kødet opnår en tæt struktur, der gør det langt mere mørt end konventionelt oksekød.
  • Kød fra dyr, som går på naturarealer, har en bedre fedtsyresammensætning – og forskning peger på, at det også har et højere indhold af antioxidanter.
  • Skotsk Højlandskvæg har et lavt kolesterolindhold – faktisk kun 40 milligram mod omkring 66 milligram i gennemsnit hos øvrige kvægracer.
  • Skotsk Højlandskvæg har et gennemsnitligt fedtindhold på omkring 4,5 %, mens de fleste andre kvægracer har et fedtindhold på omkring 15,6 %.
  • Undersøgelser peger på, at Skotsk Højlandskvæg har et højt niveau af det sunde, umættede fedt – herunder særligt Omega-3 fedtsyrer.

Bestil kød

Vi slagter flere gange i løbet af året og sælger kødet i mindre partier af 15-20 kg.
Ønsker du, at komme på vores “kødliste”, og få besked som en af de første, når vi har kød til salg, så skriv dig op her:

Tilmeld kødliste

Fordi kød ikke bare er kød

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev