Dyrene

Hos Sybergkvæg er vores fornemmeste opgave at sikre vores dyr et langt, godt og kvalitetsrigt liv – faktisk er dyrevelfærd vores mærkesag. Vores Skotske Højlandskvæg lever ude hele livet, indtil de bliver slagtemodne.
Dét, at behandle dyr med respekt, så de får et godt liv, der byder på masser af velfærd, har stor betydning hos os – faktisk er det hele incitamentet for vores forretning. Det vigtigste for os er ikke at tjene penge, men at sikre vores dyr et godt og langt liv.

Samtidig forsøger vi at vise, at man sagtens kan spise kød, uden det har en negativ indflydelse på dyrevelfærden, klimaet eller biodiversiteten. Vi producerer fødevarer på autentisk, kærlig og ægte manér – og det er dét, der er drivkraften bag Sybergkvæg.

Vores kunder vælger os ikke udelukkende, fordi vores kød er af høj kvalitet, men også fordi vi ser vores besætning som levende væsener, der har krav på et godt og indholdsrigt liv. Et liv fyldt med god pleje og masser af kærlighed.

Skotsk Højlandskvæg går udenfor hele året

Hos Sybergland består vores besætning primært af Skotsk Højlandskvæg, der er en gammel, skotsk kødkvægsrace. Kvægene har gennem flere århundrede græsser i de barske omgivelser i og omkring Skotland.

I 1950’erne blev de første Skotske Højlandskvæg importeret til Danmark, og i dag tæller bestanden mere end 10.000 kvæg. Skotsk Højlandskvæg har et malerisk udseende med lange horn og stor pels, der gør dem helt unikke.

Pelsen gør samtidig, at Skotsk Højlandskvæg trives bedst, når de græsser udenfor hele året. De er i stand til at klare sig gennem den kolde, nordiske vinter, og du er altid velkommen til at komme forbi vores enge i Sybergland og se kvægene.

Skotsk Højlandskvæg har et roligt og godt temperament, der gør dem lette at omgås. De er robuste og trives på store jorde og enge, hvor de bidrager til at holde krat og buske nede, samtidig med at de øger biodiversiteten i området.

Dyrene er ikke kun til for at blive slagtet

Vores kvæg sættes ikke kun i verden med dét formål at blive slagtet – de bidrager til at holde beplantningen på engene nede. Vi samarbejder om naturplejen i økosystemet, der findes i og omkring Sybergland.

Det betyder, at vi hverken gør brug af hormoner, vækstfremmere eller sprøjtegift. Skotsk Højlandskvæg er en ekstensive race, der vokser langsomt. Det er ikke muligt at forcere væksten, hvorfor der går længere tid før, de bliver slagtemodne end traditionelt kvæg.

Den langsommelige og naturlige vækst er med til at sikre et langt og kvalitetsrigt liv, hvor dyrene har det godt, imens de lever. Det giver samtidig et bedre resultat, når de slagtes – kødet bliver mere mørt, fedtfattigt og saftigt.

Du har altid mulighed for at komme forbi og gå en tur i foldene. Det er vigtigt, at vi som mennesker kommer tættere på den virkelighed, der skaber vores fødevarer. Det er bedst for dyrene, for miljøet og for os mennesker.

Bestil kød

Vi slagter flere gange i løbet af året og sælger kødet i mindre partier af 15-20 kg.
Ønsker du, at komme på vores “kødliste”, og få besked som en af de første, når vi har kød til salg, så skriv dig op her:

Tilmeld kødliste

Fordi kød ikke bare er kød

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev